GERİ DÖNÜŞÜM İŞİ KURMAK


Atıkların kullanıma yeniden kazandırılmasının bir hayli popüler olduğu günümüzde, siz de atık dönüştürme üzerine bir iş kurabilirsiniz. Tabî ki atıklarla, haşır neşir olurken kullandığımız yöntem hijyen kurallarına uygun olmalı, güvenlik problemi çıkartmamalıdır.

Günümüzde geri dönüşüme yönelik gösterilen yoğun talep bu alanı yeni bir sektör haline getirmektedir.

Bazı atıkların dönüşümünü gerçekleştirerek ürün farklılaştırması yapmak, atıkları enerji alanında kullanmak ve imha işlemlerinin güvenliği, bu yeni endüstri kapsamında değerlendirilebilir.

Cam,kağıt,alüminyum,plastik,yazıcı tonerleri,motor yağı,otomobil aküleri,piller belli başlı geri dönüşüm  ürünleridir.
İhtiyaçlar
Bu sektörde yer alacaksanız, kendinize hiçbir atık firmasının yönelmediği özel bir alan belirlemeniz yararınıza olacaktır.

Atık dönüştürme yöntemleriyle, bulunduğunuz yerdeki firmalar arası rekabet durumu sizin yöneleceğiniz alan konusunda belirleyici olabilir.

Bilgi ve becerinin ön planda olduğu bu işlemleri yapmadan önce hukuki yaptırımları iyi tahlil etmek gerekir. İlk iş olarak gerekli prosedürleri tamamlayarak firmanıza lisans almalısınız.

Başarı İçin İpuçları

Sektöre dahil olduğunuz an itibariyle ekibiniz içersinde çevre mühendisi bulundurmayı sakın ihmal etmeyin.

Atık dönüştürme işinize göre aşağıda belirtilen kişi ve kurumlardan müşteri edinebilirsiniz;

Yerel yönetimler ya da hükümete bağlı birimler: Atıklar konusunda hükümete bağlı birimler büyük ölçüde zorluk yaşar ve bu yüzden anlaşma imkanınız bir hayli fazladır.

Şirketler: Karar yetkisi olan şirket yöneticileriyle temasa geçmeniz, atık yönetimine ihtiyaç duyan şirketleri size yöneltecektir.

Hastaneler ve klinikler: İmhası hassasiyet ve uzmanlık gerektiren tıbbi atıklar konusunda hastane ve klinik yöneticileriyle temasa geçebilirsiniz.

Her geçen gün değişen kuralları ve yasalarıyla farklı bir alanı kapsayan atık dönüştürme sektörünü mutlaka profesyonelce değerlendirmelisiniz. Eğer işinizi kurar ve kar noktasında beklentilerinize ulaşırsanız, yeni alanlara doğru yelken açabilirsiniz. Atıklardan üreteceğiniz farklı bir unsur, hem müşteri portföyünüzü genişletecek hem de alanınızda sizi rakiplerinizin önüne geçirecektir. Tabî ki tüm bunlara ulaşmak için kurduğunuz ekipte yer alan kişilerin nitelikleri ve yeteneklerinin üst seviyede olmasına hassasiyet göstermelisiniz.

Maliyeti
Geri dönüşüm işi için bir tesis kurmanız gerekecektir.Bu tesislerin maliyetleri türüne ve büyüklüğüne göre değişkenlik göstermektedir.Ne tesisis kurmak istediğinizi belirtirseniz,size gerçekçi bir fiyat verebiliriz.Ayrıca bu tesis için Kosgeb kredilerinden yararlanmanız da mümkün.

-->